Bijenwas
Bijenwas is het afscheidingsproduct van de wasklieren van de werkbijen. Deze acht wasklieren liggen paarsgewijze onder vier de achterlijfringen. Ze scheiden kleine wasschilfertjes af die met de poten naar de mond worden gebracht, gekauwd, vermengd met speeksel en zo klaar zijn voor het maken van de wasraat.De wasproductie in een bijenvolk is afhankelijk van de noodzaak tot bouwen. Om was te produceren moet de temperatuur voldoende hoog zijn en dient er voldoende voedsel in het nest aanwezig te zijn.
Algemeen wordt aangenomen dat voor een productie van één kilo was, ongeveer 10 kg voedsel nodig is.
In het Bijenhof wordt de bijenwas met de modernste machines verwerkt, waardoor hij zijn natuurlijk aroma behoudt en 100% zuiver en vrij is van alle ziektekiemen.
De was is in diverse standaardmaten verkrijgbaar: Dadant-Blatt, Simplex, Duits normaal, Langstroth, Kempisch, Voirnot. Andere maten kunnen op aanvraag.